odysseas_blue_dark2

 

odysseas_blue_dark2

Το Κίνημα «Οδυσσέας» αποτελεί ένα κίνημα των νέων και μελλοντικών Γενικών Οικογενειακών Ιατρών υπό την αιγίδα της ΕΛΕΓΕΙΑ που έχει σαν στόχο και σκοπό αφενός με να αποτελέσει τον κοινό τόπο όπου οι νέοι, μα και οι παλιότεροι, Γενικοί ιατροί θα συναντώνται για να καταθέσουν και να εκθέσουν προβληματισμούς, ιδέες και προτάσεις, πάντα υπό την σκέπη της ΕΛΕΓΕΙΑ, αφετέρου δε να αποτελέσει το μέσο για την εκπροσώπηση των νέων και μελλοντικών Γενικών Οικογενειακών Ιατρών, για την προαγωγή της Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής και για την παρουσίαση των θέσεων των νέων και μελλοντικών Γενικών Οικογενειακών Ιατρών στα αρμόδια όργανα: ΕΛΕΓΕΙΑ, Ένωση Γενικής Ιατρικής, Vasco da Gama Movement, WONCA Europe.

Έτσι, καθώς η γνώση και η επιστήμη στον χώρο της υγείας εξελίσσονται διεθνώς με τρόπο που ποτέ και κανείς δε θα μπορέσει από μόνος του να παρακολουθήσει την πορεία και την αέναη αυτή εξέλιξη, τα πολλά και διαφορετικά «μάτια» των μελών του ΟΔΥΣΣΕΑ, θα μπορούν να επικαιροποιούν και να συστηματοποιούν τη γνώση και να καθιστούν όλα τα μέλη μετόχους της συνεχούς και δυναμικής εξέλιξης των γεγονότων στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας.

Η επιλογή του ονόματος του κινήματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», δεν υπήρξε καθόλου τυχαία. Ο Οδυσσέας, γιος του Λαέρτη και της Αντίκλειας, μυθικός βασιλιάς της Ιθάκης, γνωστός για το ευρύ και πολυμήχανο πνεύμα του, ταξίδεψε, σύμφωνα με τα ομηρικά έπη, σε όλον τον γνωστό τότε κόσμο, κατερχόμενος ακόμη και στα άδυτα του Άδη κατακτώντας γνώσεις και εμπειρίες. Έτσι και ο νέος Γενικός Ιατρός, ως ένας σύγχρονος Οδυσσέας περιπλανάται για να κατακτήσει τη γνώση στα διάφορα και ενίοτε αντιπαράλληλα πεδία των ιατρικών ειδικοτήτων από τα οποία περνά και αφήνει το στίγμα του. Ένας πολυμήχανος εξερευνητής των καιρών μας που προσπαθεί να ελιχθεί ανάμεσα στη Σκύλλα του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τον ασθενή του και τη Χάρυβδη του μικρότερου δυνατού κόστους σε ένα σύστημα υγείας μονίμως ανταριασμένο….

Με το μυαλό σε όλα τα παραπάνω και με την ελπίδα το κίνημα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» να επιτελέσει το φιλόδοξο, πλην ρεαλιστικό στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε, τα μέλη του πρώτου 9μελούς ΔΣ σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας που ευχόμαστε από σήμερα να γίνει και η δική σας αγαπημένη ιστοσελίδα.

Με εκτίμηση

Το πρώτο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο:

1.       Αναστασία Λυγερά

2.       Ανθή Κίκιλα

3.       Βαγγέλης Ευθυμίου

4.       Βασίλειος Χλιάρας

5.       Γεώργιος Ζαφειρόπουλος

6.       Κλεονίκη Πορφυλλίδου

7.       Μαρία Γασπαράκη

8.       Νικόλαος Κιοσές

9.       Παύλος Σκλαβούνος ΜSc

 

Οδηγίες για την υποβολή Αίτησης Εγγραφής Νέου Μέλους Ηλεκτρονικά.

Κατεβάστε την Αίτηση που υπάρχει παρακάτω σε μορφή WORD.

Συμπληρώστε την και σώστε το αρχείο στον υπολογιστή σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει ΟΛΑ τα στοιχεία που σας ζητούνται.

Στην αίτηση εγγραφής μέλους του Κινήματος «Οδυσσέας» δεν χρειάζονται προτείνοντα μέλη, το ΔΣ του Κινήματος «Οδυσσέας» Προτείνει στην ΕΛΕΓΕΙΑ τον/την αιτών/αιτούσα.

Αφού συμπληρώσετε την αίτηση σωστά μπορείτε να  στείλετε το αρχείο επισυναπτόμενο στο ακόλουθο email. 

odysseas@elegeia.gr

Σαν θέμα του e-mail θα πρέπει να αναγράφετε «Εγγραφή Νέου Μέλους» και τίποτα άλλο.

Μαζί με το αρχείο της αίτησης θα πρέπει να επισυνάψετε ΚΑΙ ένα σύντομο βιογραφικό σας.

Σε περίπτωση που αλλάξουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας επικοινωνήστε με την Γραμματεία της ΕΛΕΓΕΙΑ ώστε να γίνει αλλαγή και στα μητρώα μας.

0 Απαντήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Θέλετε να συμμετάσχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε να συμβάλλετε!

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *