Θεσσαλονίκη, 18-02-2015

ΠΡΟΣ

Προς

Τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ν. Στακιά

Κοιν.

Υποδιοικήτρια κ. Ε. Αλμπάνη

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να επιλυθεί το θέμα που προέκυψε μεταξύ του Νοσοκομείου Κερκύρας και των συναδέλφων μας που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερικά Ιατρεία Κερκύρας.

Έχουμε από καιρό καταγγείλει στις διάφορες Πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας ότι η διοικητική και οικονομική υπαγωγή των μονάδων ΠΦΥ στα νοσοκομεία αποτελεί κακή παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία και ότι τα νοσοκομεία, μην γνωρίζοντας και υποτιμώντας καταφανώς την λειτουργία της ΠΦΥ, χρησιμοποίησαν τις μονάδες αυτές, ως “ρεζέρβες”, αποψιλώνοντάς τες από τεχνολογία, υλικά αλλά και, κύρια, από το προσωπικό τους.

Μετά από παρέλευση ετών και πολλαπλών διαβουλεύσεων, είχαμε την ικανοποίηση να δούμε την επιτυχία των προσπαθειών μας με τον πρόσφατο νόμο, που διαχωρίζει τις αρμοδιότητες και υπάγει τις μονάδες ΠΦΥ απ’ ευθείς στις ΥΠΕ.

Δυστυχώς όμως βλέπουμε ακόμη περιπτώσεις κατά τις οποίες, νοσοκομεία πείθουν ΥΠΕ να συνεχίσουν το καταστρεπτικό για τα ΚΥ και ΠΙ έργο τους, προσπαθώντας ακόμη και τώρα να υποκλέψουν πόρους (κυρίως υγειονομικό προσωπικό).

Η περίπτωση του νοσοκομείου Κερκύρας είναι κραυγαλέα. Διατηρεί ακόμη (!) 2 Παθολογικές κλινικές – όταν μεγάλα Περιφερειακά Νοσοκομεία, όπως π.χ. το Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ στην Θεσσαλονίκη συνέπτυξε τις δύο Παθολογικές σε μία – και, μολονότι αθροιστικά διαθέτει 9 ειδικευμένους Παθολόγους, χωρίς να υπολογίσουμε τους ειδικευομένους τους, απαιτεί την μετακίνηση ιατρών Γενικής Ιατρικής από τα απορφανισμένα ΚΥ και ΠΙ προκειμένου να στελεχώσει τα ΤΕΠ του !

Πέραν της καταφανούς υποβάθμισης του ρόλου των μονάδων ΠΦΥ και της αντίστοιχης επίπτωσης στην υγεία του μή αστικού πληθυσμού, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :

Η όποια απασχόληση ιατρών Γενικής Ιατρικής σε θέσεις άλλων ειδικοτήτων συνιστά “αντιποίηση ειδικότητος” και διώκεται. Ειδικά δε για τα ΤΕΠ οι Γενικοί Ιατροί, προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί, αναφέρεται ρητά ότι πρέπει να έχουν επίσημα μετεκπαιδευθεί στην Επείγουσα Ιατρική.

Υπάρχει ήδη δεδικασμένο στο νοσοκομείο Ρόδου, όπου ανεστάλη αντίστοιχη τοποθέτηση.

Παρακαλούμε να επιληφθείτε για την διευθέτηση αυτής της κατάστασης, έχοντας υπ’ όψη σας ότι είμαστε πάντα στη διάθεσή σας με πνεύμα συνεργασίας, γεγονός που φαίνεται από τις αρμονικές και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις και συνεργασίες μας με την 6η ΥΠΕ για σειρά ετών.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

Μποδοσάκης-Πρόδρομος Μερκούρης                                                              Ανάργυρος Μαριόλης

Πρόεδρος  ΕΛΕΓΕΙΑ                                                                                     Πρόεδρος ΕΝΩΣΗΣ

0 Απαντήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Θέλετε να συμμετάσχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε να συμβάλλετε!

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *