Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2016
Αριθμ. Πρωτ.: 50

ΠΡΟΣ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3ΗΣ Υ.ΠΕ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  • ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κ. Α. ΞΑΝΘΟ
  • ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Παράνομες Μετακινήσεις Γενικών Ιατρών Ε.Σ.Υ., από τα Κέντρα Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας για την εφημεριακή κάλυψη μηνός Φεβρουαρίου 2016 του ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»-ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» (Μονάδα Κοζάνης).


Αξιότιμοι Κύριοι

Με την Αρ. πρωτ. Γ.Π.οικ.7760 της 2/2/2016 εγκύκλιο του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού αποφασίστηκε η συμμετοχή των Γενικών Ιατρών στην εφημερία των Νοσοκομείων και συγκεκριμένα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Η εν λόγω όμως απόφαση δημιουργεί πολλά νομικά ερωτήματα, αφού αφορά ιατρούς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που καλούνται να υπηρετήσουν σε δευτεροβάθμιες δομές, υποκαθιστώντας ιατρούς δευτεροβάθμιων ειδικοτήτων και παρέχοντας εξειδικευμένη νοσοκομειακή φροντίδα, χωρίς σαφές πλαίσιο ρόλου και αρμοδιοτήτων.

Σε συνάντηση μας με τον Υπουργό Υγείας προ τριών ημερών συμφωνήσαμε να του αποστείλουμε τις προτάσεις μας για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες Γενικοί Ιατροί θα μπορούσαν να συμβάλουν προσωρινά στην λειτουργία των ΤΕΠ δευτεροβάθμιων Νοσοκομείων, όπερ και εγένετο προ ολίγων ωρών. Ενώ όμως εκκρεμεί η απάντηση του Υπουργού με τις απαραίτητες τροποποιήσεις και διευκρινήσεις στην υπάρχουσα εγκύκλιο, γινόμαστε μάρτυρες μαζικών μετακινήσεων Γενικών Ιατρών από Κέντρα Υγείας της περιφέρειάς σας στο Νοσοκομείο της Κοζάνης για εφημέρευση στα ΤΕΠ.

Ενημερώσατε τον Υπουργό για τις ενέργειές σας αυτές, που δυναμιτίζουν τον διάλογο;

Ζητούμε την άμεση ανάκληση του εγγράφου σας και την αναστολή όλων των μετακινήσεων Γενικών Ιατρών σε ΤΕΠ Νοσοκομείου έως ότου καθοριστούν πλήρως και με σαφήνεια οι όροι και οι προϋποθέσεις απασχόλησης των συναδέλφων μας σε αυτά τα Ιατρεία. Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε στο πλευρό κάθε νόμιμης αντίδρασης των συναδέλφων που θίγονται με τις εν λόγω παράνομες αποφάσεις σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – Ανάργυρος Μαριόλης
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – Ευάγγελος Φραγκούλης

0 Απαντήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Θέλετε να συμμετάσχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε να συμβάλλετε!

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *