Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

  

Η  ΕΛΕΓΕΙΑ ανακοινώνει την οργάνωση του 12ου Σεμιναρίου Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών στο Ελατοχώρι, Πιερίας από 1-4 Νοεμβρίου 2012.

 

Το σεμινάριο οργανώνεται από την Επιτροπή Εκπαίδευσης της ΕΛΕΓΕΙΑ.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να δώσει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να βελτιώσουν την εκπαίδευση που παρέχουν στους ειδικευόμενους της Γενικής Ιατρικής στη διάρκεια της 10μηνης άσκησής τους στο Κέντρο Υγείας καθώς και τον Συντονισμό της κατά την ενδονοσοκομειακή εκπαίδευσής τους. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην εκπαίδευση των ασθενών τους, των φροντιστών τους και άλλων επαγγελματιών υγείας.

Η μεθοδολογία του σεμιναρίου δίνει έμφαση στην διάδραση και ενεργητική μάθηση και περιλαμβάνει εργασία σε μικρές ομάδες, υπόδυση ρόλων, τριάδες, βιωματική μάθηση, καταιγισμό ιδεών, κ.α. Συγκεκριμένα μετά από βραχεία εισήγηση, οι συμμετέχοντες συζητούν και αναλύουν το θέμα σε μικρές ομάδες εργασίας και παρουσιάζουν τα συμπεράσματα της συζήτησης στην ολομέλεια. Η μέθοδος αυτή αξιοποιεί την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων και βασίζεται στις αρχές της εκπαίδευσης των ενηλίκων.

Καλούνται οι Γενικοί Γιατροί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να το δηλώσουν στην ΕΛΕΓΕΙΑ μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2012, στέλνοντας σύντομο βιογραφικό σημείωμα, με ειδική αναφορά στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στην κλινική εμπειρία τους.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν και οι ‘απόφοιτοι’ του αντίστοιχου σεμιναρίου μέχρι και το 2009.

  • Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά καθορισμένος στους 24.

Γενικές Πληροφορίες

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Ελατοχώρι, ξενοδοχείο Σεμέλη Resort (www.semiliresort.gr) 1-4 Νοεμβρίου 2012.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα αρχίσουν στις 17.00 της Πέμπτης 1 Νοεμβρίου και θα λήξουν στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 4 Νοεμβρίου.

Τα έξοδα διαμονής σε μονόκλινα δωμάτια, διατροφής και οργανωτικής-γραμματειακής υποστήριξης θα καλυφθούν από την ΕΛΕΓΕΙΑ.

 

Διεύθυνση αποστολής δήλωσης ενδιαφέροντος

ΕΛΕΓΕΙΑ, Ν. Κουντουριώτη 21, Θεσσαλονίκη 54625

Τηλ./ Φαξ : 2310-550048, 539995

Ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση elegeia@elegeia.gr και/ή simeonid@elegeia.gr

0 Απαντήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Θέλετε να συμμετάσχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε να συμβάλλετε!

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *