Αθήνα, 28 Μαΐου 2015

 

Προς: Αν. Υπουργό κ. Α. Ξανθό

ΕΠΕΙΓΟΝ

Κύριε Υπουργέ,

Σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή για να καταγγείλουμε τις πρακτικές υφισταμένων σας σε διάφορες ΥΠΕ, που έχουν θέσει τον κλάδο μας σε αναβρασμό και έχουν προκαλέσει διακοπή της λειτουργίας Κέντρων Υγείας, προσπάθειες μετακινήσεων συναδέλφων μας σε θέσεις άλλων ειδικοτήτων σε νοσοκομεία, εντολές μετακινήσεων σε απίθανες αποστάσεις ακόμη και εξαναγκασμό σε παραιτήσεις.

Τα παραπάνω έχουν αναγκάσει πολλούς συναδέλφους να προκαλέσουν δικαστικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα :

  • Η 3η ΥΠΕ επιδιώκει την μετακίνηση Γενικών Ιατρών από τα ΚΥ και ΠΙ που υπηρετούν στα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας προκειμένου να καλυφθούν θέσεις στις Παθολογικές κλινικές. Έγιναν εξώδικα από το τοπικό Σύλλογο και τονίσθηκε η παρανομία (Αντιποίηση ειδικότητος).
  • Η 5η ΥΠΕ ΕΝΤΕΛΛΕΙ ιατρούς του ΚΥ Μουζακίου Καρδίτσας να μετακινηθούν στην … Αλόννησο (!) για κάλυψη των εκεί αναγκών, χωρίς μάλιστα να αποδίδει έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.
  • Η 5η ΥΠΕ επέτρεψε στην Οδοντίατρο Διευθύντρια του ΚΥ Ιτέας να διακόψει την 24ωρη λειτουργία του (κλείνει στις 15.00΄) προκειμένου μετακινεί τους Γενικούς ιατρούς που υπηρετούν εκεί στο νοσοκομείο Άμφισσας. Αποτέλεσμα: Έγινε γραπτή αναφορά στον Εισαγγελέα και ο πρώτος στον κατάλογο «εντέλλεσθε» του ΥΠάρχη, ΕΑ΄ Γενικής Ιατρικής Γουβαλάρης Β. υπέβαλε ήδη την παραίτησή του.

Για όλα τα παραπάνω έχουμε τα επίσημα έγγραφα στην διάθεσή σας. Έχουν έρθει στα γραφεία μας και πολλές άλλες αναφορές π.χ. για το νοσοκομείο Πύργου, για το ΚΥ Αρνισας κλπ. και αναμένουμε να επιβεβαιώσουμε τα γεγονότα για να σας στείλουμε συμπληρωματική αναφορά.

Κύριε Υπουργέ, τα ΚΥ και ΠΙ είναι υποστελεχωμένα στον ίδιο βαθμό με τα Νοσοκομεία. Δεν είναι λοιπόν ούτε λογικό αλλά ούτε και δίκαιο προς τους τοπικούς πληθυσμούς να προσπαθεί κανείς να «κλείσει τρύπες» στα νοσοκομεία καταργώντας ταυτόχρονα στην πράξη τις μονάδες ΠΦΥ.

Επί πλέον οι αντιποιήσεις ειδικοτήτων που επιχειρούνται εμπεριέχουν καθαρές παρανομίες και εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία, που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν αλυσσιδωτές δικαστικές παρεμβάσεις, τόσο των ιατρών όσο και ασθενών που η υγεία τους θα κινδυνεύσει.

Σας ζητούμε να παρέμβετε άμεσα προκειμένου να αποτραπούν τέτοιες εξελίξεις.

Με εκτίμηση,

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

Μποδοσάκης-Πρόδρομος Μερκούρης    Ανάργυρος Μαριόλης

 

Πρόεδρος  ΕΛΕΓΕΙΑ                         Πρόεδρος ΕΝΩΣΗΣ

0 Απαντήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Θέλετε να συμμετάσχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε να συμβάλλετε!

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *